4/12/14

Sant Feliu, ciutat innovadora amb gran protagonisme a la 1a Setmana de la Co-Innovació

Sant Feliu és una ciutat de llarga tradició innovadora que ha destacat per la tasca realitzada en aquesta matèria, rebent diferents reconeixements com ara la recent distinció Ciutat de la Ciència i la Innovacióper la Secretaria General de Ciència, Tecnologia i Innovació del Ministeri d'Economia i Competitivitat. És per això que Sant Feliu és una peça clau de la Setmana de la Co-Innovació, i tota l'activitat programada durant una de les jornades es concentrarà a la ciutat. 

Sant Feliu és una ciutat intel·ligent que aposta pel desenvolupament tecnològic i innovador i l'emprenedoria. En aquest sentit, l'Ajuntament juga un paper molt important promovent projectes locals, com ara el de l'administració electrònica o el govern obert, el d'eficiència energètica, la creació d'un espai de co-working, la participació en el programa Yuzz per a joves emprenedors o la implantació de l'aplicació mòbil de seguretat ciutadana presentada a l'Smart City Expo el passat mes de novembre.  

Però no ens oblidem del teixit social, que és l'altre gran impulsor d'iniciatives innovadores. De fet, tant la societat civil, com les empreses i entitats locals tindran un gran protagonisme a la Setmana de la Co-Innovació com a agents de canvi cap a aquest model d'smart cities i smart citizens que s'està consolidant. Una d'aquestes entitats és l'associació Arrels Locals, que ha programat pel proper dissabte 13 a les 17.00h l'itinerari "El Sant Feliu invisible explicat pels seus protagonistes", combinant les noves tecnologies amb les fonts primàries per conèixer el Sant Feliu dels anys 60 i 70.  


També alguns dels emprenedors Yuzz d'aquesta edició estaran presents en la Setmana de la Co-Innovació. És el cas d'uCitizens, per exemple, startup santfeliuenca que disposarà d'un speak corner per presentar la seva aplicació mòbil el proper dijous per la tarda a Viladecans, en el marc de la taula rodona dedicada a les smart cities i els smart citizens

El divendres 12 totes les activitats tindran lloc a Sant Feliu. La programació de la jornada serà la següent: 

9:30h – 10:30h. Benvinguda i presentació: Co-Innovació i Noves Feines al Baix Llobregat (CC Les Tovalloles).

10:30h – 11:00h. Keynote: Miquel Barceló. Innopro. Estratègia d'especialització intel·ligent al Baix Llobregat (CC Les Tovalloles).

11:00h – 11:30h. Café (CC Les Tovalloles).

11:30h – 12:30h. Taula Rodona: Innovació i emprenedoria. Co-working i nous tipus de feina (CC Les Tovalloles).

15:30h – 17:00h. Taller pràctic de innovació (CC Les Tovalloles).

17:00h – 18:00h. El Baix Llobregat: Una comarca de coneixement i innovació (CC Les Tovalloles).

18:00h – 18:30h. Sessió final. El Baix Llobregat com a col·laboratori (CC Les Tovalloles).

19:00h – 20:00h. Smart City Sant Feliu (Parc Nadal) 

Totes les activitats són gratuïtes, però l'aforament és limitat i cal inscripció prèvia. Us animem a participar en aquesta trobada on engegarem plegats el Baix Llobregat! Perquè junts podem innovar.